gymles (ook op hofstijl.nl)

Het allerergste op school was vroeger de gymles. Altijd die zelfde twee patsertjes die een team mochten kiezen en altijd dezelfde twee die als laatste overbleven. ,,Nemen jullie Simone, dan nemen wij Mayke wel.’’ Als ik mocht slaan bij slagbal, rende het hele team naar voren want dat werd geheid een vangbal. Als ik in het veld wegdook in plaats van te vangen, werd er hardgrondig geschreeuwd dat ik die bal echt wel had kunnen hebben. Jeeeezus.

Sportief was ik wel, daar lag het niet aan, ik zat op duiken en zwemmen en kon mijn benen in mijn nek leggen. Maar daarmee had ik maar eenmalig succes in de gymles. Op de middelbare school werd het nog erger want daar moest ik een strak korenblauw broekje aan. De ruim zittende van mijn broer werd afgekeurd. Stelletje frikken.

Balspelen zijn stom, met dat gevoel ging ik een paar jaar geleden met mijn buurvrouw mee naar een buurtsportschool in een achterstandswijk. Daar hing zij met andere buurvrouwen aan wat vierdehands fitnessapparaten en speelden zij een half uurtje een balspel. Wat bleek, ik kon wel degelijk een bal vangen en belangrijker: ik genoot ervan. Mijn medesportsters moeten net als ik hartelijk lachen wanneer een bal finaal wordt gemist, maar tegelijkertijd zijn we bloedje fanatiek. Ideale combinatie. Ja oké, ondanks de voorzorgsmaatregelen -geef de dames een volleybal als ze gaan basketballen- eindigen wel eens wat lessen op de Eerste Hulp. ,,Apenkooi? Op uw leeftijd?’’ kreeg een buurvrouw te horen.

Het jongste slachtoffer zat afgelopen maandag tijdens de laatste les voor de vakantie in het Zuiderpark op een kleedje. Met haar krukken voor zich op de grond moest ze toekijken hoe wij de longen uit ons lijf renden met de frisbee. Vrolijk telde ze de punten. Volgend seizoen doet ze gewoon weer mee.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s