Avonddienst

Soms is het heerlijk, soms is het saai. Avonddienst op een redactie van een persbureau in de zomer. Van drie tot elf werken, terwijl tussen vijf en zeven de collega’s vertrekken. Zit je je eentje met alleen een collega van de eindredactie en sport.

Organisaties, personen en bronnen zijn op vakantie. Ook mails komen nauwelijks binnen. Best gek dat een land zo’n beetje stil lijkt te liggen in die zomermaanden. Gelukkig werd er asbest gevonden in een flat in Utrecht. Bewoners geëvacueerd. Normaal een klein berichtje op de binnenpagina’s, nu groot nieuws. En niet alleen in Utrecht, ook in Groningen, Emmeloord, Hoogvliet, Westerhaar en Stadskanaal dook ineens asbest op. Met als laatste vondst: in een binnenvaartschip tussen het tarwe.

Ik mijmer tussen journaals en Olympische Spelen door. Deze asbesthype zal ik niet missen als in januari onze persdienst GPD ophoudt te bestaan. De Plaspoelpolder waar de redactie zit evenmin. Maar het schrijven van mooie verhalen en interviews wel.

Met collega’s maken we grapjes. De één wil wel boswachter worden, de ander kapster. En wie heeft er eigenlijk weekenddienst op 31 december? We vragen ons af hoe zoiets gaat, opgeheven worden. Iedereen smeedt zijn eigen plannetje. En tot die tijd houden we de moed erin en schrijven we zo veel mogelijk mooie verhalen.

Bijvoorbeeld gisteren over het onderzoek van een neuroloog die aantoont dat patiënten met chronische onverklaarde pijn door training hun gedachten en emoties kunnen beïnvloeden, waardoor ze minder pijn voelen. Misschien kunnen wij ons ook trainen om minder pijn te voelen bij het naderende einde van de GPD.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s