Gabriëlle Popken en de Poolse klusjesmannen

Het blijft wonderlijk hoe mensen met twee maten meten. In dit geval letterlijk. Hoe kun je achter een politieke partij als de PVV staan die een Polenmeldpunt instelt waarbij je klussende Polen kunt aangeven die ‘onze’ banen afpakken. Maar zelf als PVV-Eerste Kamerlid wel gebruik maken van die Polen om je huis te laten opknappen? Dat zijn van die vragen. Als journalist is het kicken om zoiets te horen en dat te kunnen opschrijven in de krant. Al moet je er soms op onverwachte tijden op uit, kinderen met babyfoon bij de buren achterlatend. Maar het de volgende dag overgenomen te zien door andere media, op sites en GeenStijl is nog eens eer van je werk. Heerlijk!

Wat mij toch niet loslaat is wat zo’n Gabriëlle Popken heeft gedacht als ze dat Poolse brabbeltaaltje in haar huis hoorde. Als Geert er maar niet achter komt? Grappige achternaam heeft ze trouwens. Ook al komt ze uit Limburg, ik hoor het zo iemand op zijn Brabants zeggen: Pupke. Klinkt eigenlijk veel te lief. Wat zouden Gabriëlle’s katholieke ouders die haar die engelachtige naam meegaven ervan vinden? Of hebben die linkse media het weer gedaan? Die Holländer? Want Pupke ontkent alles. Ze wist niet dat er Polen rondliepen in haar huis, zegt ze. Oh? Was dat Póóls? Als ik dat geweten had, Geert, dan had ik het nooit gedaan. Tsja, dat is ook een manier om te proberen het vege lijf te redden. Gewoon ontkennen.

Ze liegt dat ze barst, ik heb alle documenten ingezien. Maar ach en er is genoeg PVV-aanhang die te dom is om zelfs het nieuws te snappen. Zoals een reaguurder ergens schreef: ‘Als linkse mensen Polen laten klussen dan mag het zeker wel’.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s